This content is provided by a third party. In order to see the content, we need the following consent from you: Marketing
Cookie-Settings

SCHELA ALLROUND. SOLUTIA VERSATILA

Combinatia perfecta intre imbinarile de tip pozitiv-nonpozitiv cu tehnologia de imbinare rapida fara bolt si cu functia de autoblocare, faciliteaza conexiunile realizate automat in unghi drept, obtuz sau ingust si asigura in acelasi timp siguranta la imbinare. In domeniul schelelor, Layher Allround a devenit sinonim cu schela modulara.

Inca de la lansarea sa in 1974, sistemul original a beneficiat de imbunatatiri continue si poate fi folosit intr-o varietate larga de aplicatii: pe orice santier, in industrie, combinate chimice, statii electrice, santiere navale sau evenimente. Ca schela de lucru, protectie, lucrari de fatada sau schela suport, ca schela de tip birdcage sau platforme de lucru sau ca turnuri mobile.

Chiar si in cazul configuratiilor extrem de dificile si al tipologiilor arhitectonice deosebite si cu cerinte de siguranta foarte ridicate, schela Allround este solutia mai rapida, mai sigura si mai economica.

SISTEM INTEGRAT - PROTECTIE MAXIMA A INVESTITIEI

In 2013, am stabilit inca o data un punct de cotitura in constructia de schele odata cu aparitia celei de-a patra generatii de schela Allround Lightweight (usor).
Similar tuturor inovatiilor noastre, aceasta noua generatie de schele este 100% un sistem integrat - pentru protectia investitiei clientilor nostri.

PRINCIPIUL ALLROUND

Rezultatul superlativului in inginerie: pana la opt conexiuni posibile ale conectorului Allround, intr-un singur nod si la diverse unghiuri. Modalitatea de asamblare a sistemului este predictibila.

Aprobari extinse ale autoritatilor tehnice in domeniu:

 • Allround Scaffolding Aluminium Z-8.22-26.1
 • Allround Scaffolding Steel Z-8.22-64 in baza EN 12811
 • Allround Scaffolding LWv Z-8.22-949
 • Allround Scaffolding Lightweight Z-8.22-939

Sunt disponibile si alte agrementari internationale.

LAYHER LIGHTWEIGHT (USOR) - NOUA DIMENSIUNE IN CONSTRUCTIA DE SCHELE

La Layher, profitabilitatea si siguranta nu sunt contradictii.
Dimpotriva, acesti doi factori ne imping mai departe: noi tipuri de materiale, procese de productie noi si imbunatatiri ale formei,
fac sistemele noastre mai usoare, mai rapide, mai rezistente. Si chiar mai economice.

SCHELA ALLROUND LIGHTWEIGHT - AVANTAJELE CLIENTILOR

Sistem rapid.
Componentele mai usoare cresc viteza de asamblare si capacitatea de transport - indici de eficientizare a costurilor.

Sistem rezistent.

Capacitati portante crescute in ciuda greutatii reduse.
 
Sistem mai sigur.
Siguranta crescuta in timpul asamblarii datorita functiei de autoblocare.

Sistem ergonomic.

Spatiu util mai mare si reducere a efortului fizic la manipulare datorita greutatii reduse.


Eficient.
Cu un singur tip de montant se pot realiza atat schele suport, cat si schele suspendate, datorita spigotului integrat, nefiind necesara utilizarea de spigoti individuali sau depozitarea a doua tipuri diferite de montanti.

SISTEMUL INTEGRAT DE SCHELA LAYHER: ACCESORII ORIENTATE SPRE APLICABILITATE

Sistemul de pasarele Allround, completarea ideala a sistemului Allround: cu doar cateva componente suplimentare, se pot realiza solutii de pasarele cu deschideri mari sau structuri de contravantuire a structurilor de schela ce suporta sarcini mari.

 • Pasarele cu deschideri de pana la 30 m.
 • Lungime flexibila pentru dime nsiunile standard de 2.07 m si 2.57 m.
 • Protectia pietonilor prin utlizarea sistemului Protect - plase si sisteme de acoperis.
 • Consolidare schele, platforme si acoperisuri.
 • Asamblare rapida datorita imbinarii fara bolt si a capatului cu pana.
 • Lungime flexibila pentru dimensiunile standard de 2.07 m si 2.57 m.
 • Pasarele cu deschideri de pana la 30 m.
Cu doar trei componente suplimentare sistemului Allround, Layher a realizat o solutie si mai buna si mai avantajoasa economic pentru aplicatii privind crearea de pasarele si consolidare: Sistemul Allround FW. Componente: montant Allround FW, bara robusta pentru contravantuire inferioara si superioara si un tirant cu lungime ajustabila dispus pe diagonala. Acest produs se asambleaza rapid prin imbinarea componentelor cu pini. Contravantuirea laterala se asigura prin folosirea montantilor din sistemul Allround. Performanta sistemului FW la preluarea sarcinilor mari se datoreaza realizarii elementelor componente din otel de inalta rezistenta si inaltimii de proiectare a sistemului Allround FW, si de asemenea, posibilitatii montajului acestuia in dimensiunile standard ale sistemului Allround fara a fi necesar niciun decalaj lateral. Acest lucru asigura transmiterea fortelor axiale in siguranta din punct de vedere structural.

 • Capacitate portanta mare datorata inaltimii de proiectare si otelului din care este realizat.
 • Aplicabilitate nelimitata ca platforma, grinda in consola si chiar ca acoperis, cu doar cateva componente suplimentare.
 • Usurinta la manipulare datorita greutatii reduse (maxim 19kg).
 • Imbinare perfecta cu sistemul Allround. Componentele se imbina in axul sistemului pe toate cele trei directii.
Layher a proiectat esafodajul cu cadre TG 60 special pentru executia lucrarilor unde sunt necesare structuri suport.  Esafodajul se constituie din cadre  TG 60 cu rozete integrate. Toate cadrele sunt simetrice, prin urmare nu este necesar a se monta diagonale de contravantuire. Esafodajul Allround TG 60 poate prelua si transmite solicitari de pana la 6 tone per montant. Analiza structurala este conforma cu standardul DIN EN 12812.

 • Asamblare segment cu segment la sol si apoi pozitionare rapida cu macaraua datorita preciziei mari la montare.
 • Atasarea cu usurinta a rotilor permite turnurilor sau chiar intregului ansamblu de turnuri sa fie repozitionate rapid fara a fi necesara dezasamblarea si reasamblarea acestora.
 • Integrare in schela Allround fara restrictii: dreptele si diagonalele se pot monta simplu, fara consum de timp. De asemenea, se pot monta console la partea superioara pentru a face posibila suprainaltarea esafodajului cu usurinta. Turnurile cu scara sunt, de asemenea, complementare sistemului.
 • Asamblare pe verticala sigura datorita protectiei laterale in avans integrate.
 • Mai mult de 30% eficienta in ceea ce priveste timpul de asamblare si dezasamblare prin comparatie cu structurile realizate din componente individuale.
 • Lungimea campurilor turnurilor de esafodaj poate fi adaptata usor la dimensiunile standard ale suportilor cofrajului sau la capacitatea portanta necesara.

Se asambleaza rapid, este sigur la utilizare: Cu turnul de scara modular Allround, Layher asigura acces eficient pe verticala. Nu numai ca se poate preasambla la sol in segmente individuale si apoi mutate cu macaraua pe pozitie, dar ofera si inaltime utila de lucru convenabila datorita utilizarii montantului Allround LW de 2.21m.

 • Aceeasi inaltime a contratreptei - chiar si in zona podestului.
 • Coborarea de pe turn se poate face atat pe laterala, cat si pe capete.
 • Agrementele tip acopera inaltimi de montaj de pana la 115 m.
 • Preasamblare usoara si rapida la sol a segmentelor de turn, fara a fi necesare metode de siguranta specifice si balustrada in avans.
 • Fara componente care se suprapun imbinarilor.
 • Urcare mai convenabila a scarilor cu configurarea turnului de scara cu un singur sens sau cu sens alternativ.

 

Pe langa noul produs, Layher ofera o gama larga de turnuri cu scara, de exemplu:


 • turnul de scara independent cu podest
 • turnul de scara adiacent schelei
 • turnul pentru constructii Allround 200
 • turnul cu profile de scara Allround
 • turnul cu profile de scara Allround 500
 • turnul cu profile de scara Allround 700
Marele avantaj al schelei cu cadre STAR este integrarea acestora, fara restrictii, in sistemul Allround. Combina rapiditatea asamblarii schelei de tip cadru cu flexibilitatea imbatabila a schelei modulare. Cu doar doua componente suplimentare, cadrul si balustrada STAR, se poate construi o fatada cu 24% mai rapid si cu 38% mai putin efort decat cu sistemul Allround.

Balustrazile se fixeaza rapid, fara unelte. Indicatorul de culoare rosie arata chiar si de departe daca balustrazile sunt securizate sau nu.

 • Ideal pentru structuri suport pentru tubulaturi sau fatada in constructiile industriale.
 • Nu sunt necesare podine la toate nivelurile.
 • Creste viteza de asamblare si dezasamblare datorita cadrului STAR.
Acoperisurile pentru protectie Layher pot fi utilizate pentru o gama larga de lucrari, in functie de deschiderea acestora, de incarcarea din zapada sau din vant. Acest lucru presupune eficientizarea costurilor in planificarea acoperisurilor temporare pentru protectie la conditiile meteo. Pentru scurtarea timpului alocat proiectarii si agrementarii acestor acoperisuri, sunt disponibile tabele de calcul cu capacitati portante din zapada si vant, precum si cu listele de materiale componente. Acoperisurile LAYHER nu reprezinta solutii exceptionale, ci reprezinta produse standard - acest lucru asigura livrare imediata.
Cu acest sistem Layher ofera o solutie pentru incinte care se potriveste atat sistemului Allround, cat si Speedyscaf si care se poate utiliza pentru crearea de protectii pentru zonele pietonale, impreuna cu sistemul Allround Bridging sau pentru realizarea unei incinte care sa ofere protectie la mediu si la reducerea zgomotului. Extrem de economic la utilizare datorita rapiditatii si simplitatii la asamblare, secventelor de asamblare simple si logice si utilizarii frecvente cu doar cateva componente individuale. Sistemul LAYHER Protect nu este o solutie exceptionala, ci reprezinta un produs standard - acest lucru asigura livrare imediata.

 • Atractiv vizual
 • Proiectat pentru uz normal
 • Cu doar cateva componente individuale complementare
 • Asamblare rapida, simpla si logica
Sistemul de pasarele Allround, completarea ideala a sistemului Allround: cu doar cateva componente suplimentare, se pot realiza solutii de pasarele cu deschideri mari sau structuri de contravantuire a structurilor de schela ce suporta sarcini mari.

 • Pasarele cu deschideri de pana la 30 m.
 • Lungime flexibila pentru dime nsiunile standard de 2.07 m si 2.57 m.
 • Protectia pietonilor prin utlizarea sistemului Protect - plase si sisteme de acoperis.
 • Consolidare schele, platforme si acoperisuri.
 • Asamblare rapida datorita imbinarii fara bolt si a capatului cu pana.
 • Lungime flexibila pentru dimensiunile standard de 2.07 m si 2.57 m.
 • Pasarele cu deschideri de pana la 30 m.
Cu doar trei componente suplimentare sistemului Allround, Layher a realizat o solutie si mai buna si mai avantajoasa economic pentru aplicatii privind crearea de pasarele si consolidare: Sistemul Allround FW. Componente: montant Allround FW, bara robusta pentru contravantuire inferioara si superioara si un tirant cu lungime ajustabila dispus pe diagonala. Acest produs se asambleaza rapid prin imbinarea componentelor cu pini. Contravantuirea laterala se asigura prin folosirea montantilor din sistemul Allround. Performanta sistemului FW la preluarea sarcinilor mari se datoreaza realizarii elementelor componente din otel de inalta rezistenta si inaltimii de proiectare a sistemului Allround FW, si de asemenea, posibilitatii montajului acestuia in dimensiunile standard ale sistemului Allround fara a fi necesar niciun decalaj lateral. Acest lucru asigura transmiterea fortelor axiale in siguranta din punct de vedere structural.

 • Capacitate portanta mare datorata inaltimii de proiectare si otelului din care este realizat.
 • Aplicabilitate nelimitata ca platforma, grinda in consola si chiar ca acoperis, cu doar cateva componente suplimentare.
 • Usurinta la manipulare datorita greutatii reduse (maxim 19kg).
 • Imbinare perfecta cu sistemul Allround. Componentele se imbina in axul sistemului pe toate cele trei directii.
Layher a proiectat esafodajul cu cadre TG 60 special pentru executia lucrarilor unde sunt necesare structuri suport.  Esafodajul se constituie din cadre  TG 60 cu rozete integrate. Toate cadrele sunt simetrice, prin urmare nu este necesar a se monta diagonale de contravantuire. Esafodajul Allround TG 60 poate prelua si transmite solicitari de pana la 6 tone per montant. Analiza structurala este conforma cu standardul DIN EN 12812.

 • Asamblare segment cu segment la sol si apoi pozitionare rapida cu macaraua datorita preciziei mari la montare.
 • Atasarea cu usurinta a rotilor permite turnurilor sau chiar intregului ansamblu de turnuri sa fie repozitionate rapid fara a fi necesara dezasamblarea si reasamblarea acestora.
 • Integrare in schela Allround fara restrictii: dreptele si diagonalele se pot monta simplu, fara consum de timp. De asemenea, se pot monta console la partea superioara pentru a face posibila suprainaltarea esafodajului cu usurinta. Turnurile cu scara sunt, de asemenea, complementare sistemului.
 • Asamblare pe verticala sigura datorita protectiei laterale in avans integrate.
 • Mai mult de 30% eficienta in ceea ce priveste timpul de asamblare si dezasamblare prin comparatie cu structurile realizate din componente individuale.
 • Lungimea campurilor turnurilor de esafodaj poate fi adaptata usor la dimensiunile standard ale suportilor cofrajului sau la capacitatea portanta necesara.

Se asambleaza rapid, este sigur la utilizare: Cu turnul de scara modular Allround, Layher asigura acces eficient pe verticala. Nu numai ca se poate preasambla la sol in segmente individuale si apoi mutate cu macaraua pe pozitie, dar ofera si inaltime utila de lucru convenabila datorita utilizarii montantului Allround LW de 2.21m.

 • Aceeasi inaltime a contratreptei - chiar si in zona podestului.
 • Coborarea de pe turn se poate face atat pe laterala, cat si pe capete.
 • Agrementele tip acopera inaltimi de montaj de pana la 115 m.
 • Preasamblare usoara si rapida la sol a segmentelor de turn, fara a fi necesare metode de siguranta specifice si balustrada in avans.
 • Fara componente care se suprapun imbinarilor.
 • Urcare mai convenabila a scarilor cu configurarea turnului de scara cu un singur sens sau cu sens alternativ.

 

Pe langa noul produs, Layher ofera o gama larga de turnuri cu scara, de exemplu:


 • turnul de scara independent cu podest
 • turnul de scara adiacent schelei
 • turnul pentru constructii Allround 200
 • turnul cu profile de scara Allround
 • turnul cu profile de scara Allround 500
 • turnul cu profile de scara Allround 700
Marele avantaj al schelei cu cadre STAR este integrarea acestora, fara restrictii, in sistemul Allround. Combina rapiditatea asamblarii schelei de tip cadru cu flexibilitatea imbatabila a schelei modulare. Cu doar doua componente suplimentare, cadrul si balustrada STAR, se poate construi o fatada cu 24% mai rapid si cu 38% mai putin efort decat cu sistemul Allround.

Balustrazile se fixeaza rapid, fara unelte. Indicatorul de culoare rosie arata chiar si de departe daca balustrazile sunt securizate sau nu.

 • Ideal pentru structuri suport pentru tubulaturi sau fatada in constructiile industriale.
 • Nu sunt necesare podine la toate nivelurile.
 • Creste viteza de asamblare si dezasamblare datorita cadrului STAR.
Acoperisurile pentru protectie Layher pot fi utilizate pentru o gama larga de lucrari, in functie de deschiderea acestora, de incarcarea din zapada sau din vant. Acest lucru presupune eficientizarea costurilor in planificarea acoperisurilor temporare pentru protectie la conditiile meteo. Pentru scurtarea timpului alocat proiectarii si agrementarii acestor acoperisuri, sunt disponibile tabele de calcul cu capacitati portante din zapada si vant, precum si cu listele de materiale componente. Acoperisurile LAYHER nu reprezinta solutii exceptionale, ci reprezinta produse standard - acest lucru asigura livrare imediata.
Cu acest sistem Layher ofera o solutie pentru incinte care se potriveste atat sistemului Allround, cat si Speedyscaf si care se poate utiliza pentru crearea de protectii pentru zonele pietonale, impreuna cu sistemul Allround Bridging sau pentru realizarea unei incinte care sa ofere protectie la mediu si la reducerea zgomotului. Extrem de economic la utilizare datorita rapiditatii si simplitatii la asamblare, secventelor de asamblare simple si logice si utilizarii frecvente cu doar cateva componente individuale. Sistemul LAYHER Protect nu este o solutie exceptionala, ci reprezinta un produs standard - acest lucru asigura livrare imediata.

 • Atractiv vizual
 • Proiectat pentru uz normal
 • Cu doar cateva componente individuale complementare
 • Asamblare rapida, simpla si logica

INTOTDEAUNA PODINA POTRIVITA PENTRU FIECARE TIP DE APLICATIE

Podina din aluminiu robusta si durabila.

 • Compatibila atat cu Allround, cat si cu Speedyscaf.
 • Pentru utilizare pana la Clasa de incarcare 6, in functie de lungimea podinei.
 • Disponibila cu lungimi de la 0.73m pana la 3.07m.
 • Disponibila cu latimi de 0.19m, 0.32m si 0.61m.
Podina robusta si durabila datorita compozitiei din otel galvanizat la cald, cu suprafata perforata antiderapanta.

 • Disponibila cu latimi de 0.19m si 0.32m.
 • Prevazuta cu goluri pe cadrul lateral pentru posibilitatea introducerii de tuburi din otel pentru rigidizare suplimentara.
 • Utilizare pana la Clasa de incarcare 6, in functie de lungimea podinei.
 • Disponibila cu lungimi de la 0.73m pana la 4.14m.

Avantaje:

 • Compatibila atat cu Allround, cat si cu Speedyscaf.
 • Este posibila atasarea de console pentru acoperirea golurilor dintre structura si cadrul Euro Speedy.
 • Capacitate portanta marita fata de clasele de incarcare desemnate (a se urmari fisa tehnica).
 • Este posibila atasarea de console sau realizarea acestora prin introducerea de tuburi de otel (teava rotunda) in golurile laterale de pe cadrul podinei.
 • Precizie de fixare deasupra rozetei, ca urmare a formei precise a colturilor podinei.

Realizata din cadru de aluminiu cu foaie plastifiata antiderapanta armata cu fibre de sticla fixata cu nituri.

 • Pentru utilizare pana la Clasa de incarcare 3.
 • Disponibila cu lungimi de la 0.73m pana la 3.07m.
 • Disponibila in latime de 0.61m (dintr-o singura bucata).
 • Compatibila atat cu Allround, cat si cu Speedyscaf.
Podine pentru acoperire goluri
Podinele pentru acoperirea goluri sunt folosite in situatiile unde este necesara acoperirea golurilor de pana la 20cm intre podinele de lucru, atat in cazul Allround, cat si la Speedyscaf.

Traverse acoperire goluri

Traversele pentru acoperirea golurilor sunt disponibile in diverse lungimi si se folosesc la realizarea platformelor fara goluri intre structura principala de schela si extinderea acesteia cu ajutorul consolelor.

Podine telescopice
Standardele in vigoare impun goluri ale platformelor de lucru de maxim 25mm. In functie de latimea campului de schela, a modului de dispunere a podinelor si de tipul de podine folosit (0.61 m, 0.32 m si 0.19 m), indeplinirea cerintei cu privire la dimensiunea maxima a golurilor nu este intotdeauna posibila. Din acest motiv s-a proiectat un tip de podina adaptabila la orice dimensiune a golului ce poate aparea. Podina permite acoperirea intr-un mod convenabil a golurilor de la 40-255 mm.

Mai multe solutii sunt disponibile in brosura Allround.

 • Ajustari infinite pentru acoperirea golurilor si crearea unor platforme continue.
 • Potrivita pentru aceeasi clasa de incarcare precum podinele din otel.
 • Asamblare rapidă.
 • Nu sunt necesare piese de fixare suplimentare.
 • Podinele se fixeaza pe pozitie - fara pericol de alunecare.

Podina din aluminiu robusta si durabila.

 • Compatibila atat cu Allround, cat si cu Speedyscaf.
 • Pentru utilizare pana la Clasa de incarcare 6, in functie de lungimea podinei.
 • Disponibila cu lungimi de la 0.73m pana la 3.07m.
 • Disponibila cu latimi de 0.19m, 0.32m si 0.61m.
Podina robusta si durabila datorita compozitiei din otel galvanizat la cald, cu suprafata perforata antiderapanta.

 • Disponibila cu latimi de 0.19m si 0.32m.
 • Prevazuta cu goluri pe cadrul lateral pentru posibilitatea introducerii de tuburi din otel pentru rigidizare suplimentara.
 • Utilizare pana la Clasa de incarcare 6, in functie de lungimea podinei.
 • Disponibila cu lungimi de la 0.73m pana la 4.14m.

Avantaje:

 • Compatibila atat cu Allround, cat si cu Speedyscaf.
 • Este posibila atasarea de console pentru acoperirea golurilor dintre structura si cadrul Euro Speedy.
 • Capacitate portanta marita fata de clasele de incarcare desemnate (a se urmari fisa tehnica).
 • Este posibila atasarea de console sau realizarea acestora prin introducerea de tuburi de otel (teava rotunda) in golurile laterale de pe cadrul podinei.
 • Precizie de fixare deasupra rozetei, ca urmare a formei precise a colturilor podinei.

Realizata din cadru de aluminiu cu foaie plastifiata antiderapanta armata cu fibre de sticla fixata cu nituri.

 • Pentru utilizare pana la Clasa de incarcare 3.
 • Disponibila cu lungimi de la 0.73m pana la 3.07m.
 • Disponibila in latime de 0.61m (dintr-o singura bucata).
 • Compatibila atat cu Allround, cat si cu Speedyscaf.
Podine pentru acoperire goluri
Podinele pentru acoperirea goluri sunt folosite in situatiile unde este necesara acoperirea golurilor de pana la 20cm intre podinele de lucru, atat in cazul Allround, cat si la Speedyscaf.

Traverse acoperire goluri

Traversele pentru acoperirea golurilor sunt disponibile in diverse lungimi si se folosesc la realizarea platformelor fara goluri intre structura principala de schela si extinderea acesteia cu ajutorul consolelor.

Podine telescopice
Standardele in vigoare impun goluri ale platformelor de lucru de maxim 25mm. In functie de latimea campului de schela, a modului de dispunere a podinelor si de tipul de podine folosit (0.61 m, 0.32 m si 0.19 m), indeplinirea cerintei cu privire la dimensiunea maxima a golurilor nu este intotdeauna posibila. Din acest motiv s-a proiectat un tip de podina adaptabila la orice dimensiune a golului ce poate aparea. Podina permite acoperirea intr-un mod convenabil a golurilor de la 40-255 mm.

Mai multe solutii sunt disponibile in brosura Allround.

 • Ajustari infinite pentru acoperirea golurilor si crearea unor platforme continue.
 • Potrivita pentru aceeasi clasa de incarcare precum podinele din otel.
 • Asamblare rapidă.
 • Nu sunt necesare piese de fixare suplimentare.
 • Podinele se fixeaza pe pozitie - fara pericol de alunecare.

LayPLAN CLASSIC si LayPLAN CAD

In constructia de schele timpul de executie si materialele necesare reprezinta factori cruciali in buna desfasurare a lucrarilor. Pentru eficientizarea acestor procese, gama de produse Layher include programul de proiectare LayPLAN. In functie de solicitarile clientilor, se pot pune la dispozitie diverse pachete de programe: LayPLAN CLASSIC, LayPLAN CAD si LayPLAN CAD OEM.

ANGAJATII NOSTRI SUNT BUCUROSI SA VA ASISTE.